Betaling av depositum til utleieren

Lån til depositum

Noen ganger kan du være i en situasjon hvor du behøver penger til depositum, for eksempel når du flytter til en ny leilighet eller et nytt hus. Ofte krever utleieren at leier skal betale 2 eller 3 månedsleier som sikkerhet i tilfelle leieren forårsaker skade på boligen. Hvis du ikke har den nødvendige pengesummen tilgjengelig kan et depositumslån være en god løsning. Men hva er egentlig et depositumslån?

Litt enkelt forklart er et depositumslån lån til betaling av depositum til utleieren. Dette er lån banken tilbyr lånetakere som har behov for å låne penger til depositum når de flytter. Det adskiller seg fra vanlige lån ved at du ikke behøver å betale avdrag på lånet fordi hele lånet blir stående i banken. Hvis eller når du flytter fra leiemålet får du hele beløpet tilbake igjen,forutsatt at du har overholdt leieavtalen. Pengene fra depositumslånet går rett til banken når du flytter fra leiemålet og du har dermed samtidig betalt tilbake depositumslånet. Les mer om depositumslån her.

Kravene for å få innvilget et depositumslån er lavere enn ved andre lån, men det kreves vanligvis at lånesøkeren må ha en viss inntekt. Det er også mulig å få et lån til depositum uten fast inntekt, som f.eks. studenter eller praktikanter. Den kanskje største fordelen ved depositumslån er at dette lånet blir stående i banken, og dermed behøver du kun å betale renter på lånet og ingen avdrag.

For å få innvilget en søknad om et lån til depositum må du medbringe husleiekontrakten, og du bør ikke ha betalingsanmerkninger eller lignende. Lån til depositum er stort sett for alle som vil leie drømmehuset – eller leiligheten men ikke har mulighet til å betale depositumet. Ta gjerne en tur innom banken din og hør hvilke muligheter de kan tilby deg når du behøver lån til depositum.